Ζεστάνετε μισό ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο , βάλτε μια κουταλιά μέλι λίγη κανέλα κι ένα γαρίφαλο ανακατέψτε το καλά πάρτε βαθιά αναπνοή και κατεβάστε το με τη μία..
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το τσίπουρο κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα και το γαρίφαλο.
Επειδή το τσίπουρο περιέχει πολύ οινόπνευμα, πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει ούτε να χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος να πιάσει φωτιά.
Το πίνουμε σε σφηνάκι με την μια όσο είναι ακόμα ζεστό συνήθως βράδυ πριν τον ύπνο, είτε προληπτικά όταν κάνει κρύο είτε όταν καταλάβουμε ότι έχουμε κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου