Ρεπορτάζ Star | Ποιος θα μαζέψει τα ζωντανά...

reportaz-star-poios-tha-mazepsei-ta-zontana

Η δημοσιογράφος του Star, Κατερίνα Ρίστα κάνε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για τα νερά ζώα στην Θεσσαλία.
Διάβαζα χτες ένα δελτίο τύπου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο έλεγε ότι θα βγουν κλιμάκια στους δρόμους και θα μαζέψουν τα νεκρά ζώα και υπεύθυνος θα ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας ο κύριος Απόστολος Μπίλης. 
Τι κάνει λογικά ένας δημοσιογράφος; Παίρνει τον κύριο Μπίλη και τον ρωτάει αν ήρθαν τα κλιμάκια. Και μου απάντησε "φυσικά και ήρθαν". Πολύ ωραία. "Πού πήγαν αυτά τα ζωντανά; Πού τα μεταφέρετε;", μου απάντησε "δεν ξέρω". Πολύ ωραία; Καθόλου ωραία. Ποιος ξέρει; Ο δήμαρχος. Αθάνατο ελληνικό χάος. Τι κάνεις; Προφανώς παίρνεις τον δήμαρχο τον κύριο Σακελλαρίου. Τον παίρνεις αρκετές φορές, επειδή δεν απαντάει στο πρώτο. 
Το σηκώνει, τον ρωτάω αν έχουν έρθει τα κλιμάκια γιατί όσο είμαι στην περιοχή δεν έχω δει κάποιον να μαζεύει».

«Ο κ. Σακελλαρίου μου απάντησε ότι τα ζωντανά μέσα στις γειτονιές είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία και θα πρέπει ο κόσμος να μαζεύει μόνος του τα ζωντανά, να ανοίγει τάφρους και να τα πετάει μέσα. Και εδώ θέλω να σας πω οτι το δελτίο τύπου λέει ότι η συλλογή και η μεταφορά των ζώων γίνεται με την εφαρμογή συγκεκριμένων υγειονομικών κανόνων. 
Δεν ξέρω αν έχει υγειονομικούς κανόνες και ποιους κανόνες ακριβώς αλλά αυτός ο άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε από την πλημμύρα και ήταν περίπου δέκα ώρες σε μια ταράτσα, για να μην πνιγεί με τα παιδιά του. Ο ίδιος άνθρωπος που τώρα καθαρίζει το σπίτι του και δεν έχει γάντια, ούτε μάσκα, γιατί δεν του έχουν μείνει άλλα, ο ίδιος με αυτά τα χέρια που είναι 50 χρονών και σκέφτεται να πάει στη Γερμανία, αυτός πρέπει να πάει πίσω, να κλείσει τη μύτη του με τα χέρια του, να μαζέψει τα νεκρά ζωντανά του και να τα πετάξει που; Σε ποια χωράφια; 
Συγγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, αλλά τους ζω αυτούς τους ανθρώπους τρεις μέρες», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

 


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στο beeflix με ενεργό ling.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου