Σελίδες

Μελισσοτροφή APIFONDA | Ο Βασιλιάς στον θρόνο του

melissotrofi-apifonda-o-vasilias-ston-throno-tou

Φίλες και φίλοι, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η νούμερο ένα μελισσοτροφή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή που φέρει τον τίτλο APIFONDA, ένα γερμανικό προϊόν που κρατάει τα σκήπτρα στις μελισσοτροφές δεκαετίες τώρα, και το προτιμούν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι του κόσμου.
Τι είναι αυτό όμως που κάνει την τροφή αυτή να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες;
Τι μυστικά κρύβει στον τρόπο κατασκευής της;
Γιατί γίνεται τόσο πολύ αποδεκτή και γιατί δυναμώνει τα μελίσσια;
Αν και η συνταγή του APIFONDA Ελληνικά Απιφόντα κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό από την εταιρεία Südzucker που το παρασκευάζει, θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τις άγνωστες πτυχές του βασιλιά των μελισσοτροφών.
Δείτε την τροφή και να θυμάστε από εμένα.
Όταν τα μελίσσια χτίζουν κεράκι μέσα στην σακούλα της μελισσοτροφής, τότε δεν χρειάζεται καμία άλλη απόδειξη για την αξία αυτής.
Αυτό αποτελεί εγγύηση ποιότητας και να μην το ξεχάσετε ποτέ.
Εν αρχή είναι η μέλισσα λοιπόν, ακόμα κι όταν μιλάμε για μελισσοτροφές, αν θέλουμε να έχουμε ένα άριστο προϊόν πρέπει να αφουγκραστούμε την γλώσσα των μελισσών και να διαβάσουμε τον βιολογικό τους κύκλο.

melissotrofi-apifonda-o-vasilias-ston-throno-tou

Επιπλέον πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους όπως...
Πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε μια τροφή που απλά θα συντηρεί την μέλισσα ή αν θα φτιάξουμε μια τροφή που όχι μόνο να της παρέχει όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει αλλά να την δυναμώσει, ακόμα και να της δώσει επιπλέον χρόνο ζωής αν είναι δυνατόν!!!
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η εταιρεία Südzucker και φυσικά έκανε την δεύτερη επιλογή.
Τότε τον λόγο ανέλαβαν οι ερευνητές οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι:
Η μέλισσα φέρει στον οργανισμό της ένα ένζυμο, που ονομάζεται ιμβερτάση.
Αν καταφέρουμε και δώσουμε στις μέλισσες επιπλέον ιμβερτάση είναι ουσιαστικά σαν να τις ντοπάρουμε.
Ντοπαρίζοντας τις μέλισσες λοιπόν με το ένζυμο αυτό τις κάνεις πιο δυνατές, και τους μεγαλώνεις το προσδόκιμο ζωής.
Οι ειδικοί έπιασαν δουλειά λοιπόν, και κάποια στιγμή μπόρεσαν και παρήγαγαν το ένζυμο αυτό.
Κατόπιν υπολόγισαν πόση επιπλέον ποσότητα ιμβερτάσης μπορεί να δεχτεί στον οργανισμό της η μέλισσα, υπολόγισαν ακόμα πόση ιμβερτάση έπρεπε να προστεθεί στην τροφή των μελισσιών και είχαν σχεδόν τελειώσει...
Το μόνο που απέμεινε ήταν να επινοήσουν αυτή την φορά την σύνθεση μιας πολύ καλής μελισσοτροφής και να προσθέσουν σε αυτήν το ένζυμο αυτό.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τροφή πρέπει να αποτελείται από ζάχαρη άχνη, τόσο ψιλοκομμένη όμως που κατά την ζύμωση της τροφής κυριολεκτικά κάθε μικρόκοκκος άχνης ζάχαρης να περιβάλλονται από ένα λεπτό στρώμα σιροπιού ώστε να γίνεται η λήψη απευθείας από το στόμα της μέλισσας χωρίς να πρέπει προηγουμένως οι κρύσταλλοι να λιώσουν.
Επιπλέον έκριναν καλό η τροφή να αποτελείται από ραφινέ καθαρή δηλαδή ζάχαρη και να περιλαμβάνει ακόμα φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και μικρότερες ποσότητες άλλων ειδών ζαχάρων  και μόνο 8% νερό.

melissotrofi-apifonda-o-vasilias-ston-throno-tou


Και ακόμα διαπίστωσαν πως όταν πρόσθεσαν το ένζυμο στην τροφή, ότι αυτό προκαλεί ανεξαρτήτως θερμοκρασίας την διάσπαση της ζάχαρης έτσι, ώστε η πάστα του Apifonda να παραμένει πάντα μαλακή και να παίρνεται πιο εύκολα από την μέλισσα.
Έτσι έπραξαν και εγένετο το Απιφόντα λοιπόν.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και το προϊόν τους κατέκτησε την παγκόσμια αγορά ενώ οι μελισσοκόμοι αναγνώρισαν αμέσως την αξία του, και σύντομα έγιναν έρευνες που απέδειξαν ότι όντως μέλισσες που τρέφονται με APIFONDA έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Έρευνα των επιδράσεων του Απιφόντα στον χρόνο ζωής των μελισσών του Δρ. MAUZ. ERLANGEN Γερμανίας 1981)
Σε προσωπικό επίπεδο έχω να δηλώσω ότι μετά από δική μου δοκιμή το 2009 σε παραφυάδα τεσσάρων πλαισίων που τροφοδοτήθηκε με APIFONDA, μετά από 2 μήνες αυτή έγινε ένα ασφυκτικά δεκάρι μελίσσι.

melissotrofi-apifonda-o-vasilias-ston-throno-tou

Συνάδελφοι στα χρόνια που πέρασαν πολλοί ανά τον κόσμο ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αντιγράψουν αυτό το προϊόν.
Όσοι και αν το τόλμησαν όμως ουδείς μπόρεσε να το καταφέρει έως τις μέρες και μετά από ερώτηση μας προς τους κατασκευαστές του APIFONDA κατά πόσο είναι εύκολο κάποιος να αντιγράψει το προϊόν τους, αυτοί ήταν κατηγορηματικοί ότι...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Χωρίς να είμαι ειδικός στις μελισσοτροφές, έχω της αίσθηση ότι η δυσκολία να πετύχει κάποιος να το αντιγράψει, μάλλον εστιάζεται στο ένζυμο ιμβερτάση που θεωρητικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να παράγει κάποιος.

melissotrofi-apifonda-o-vasilias-ston-throno-tou

Φυσικά υπήρξαν και πληροφορίες τύπου Ράδιο Αρβύλα τα τελευταία χρόνια που ήθελαν την εταιρεία που το παράγει να έχει διασπαστεί και να παράγεται το ίδιο προϊόν και με διαφορετική επωνυμία, κάτι που επίσης η εταιρεία διέψευσε κατηγορηματικά μετά από σχετική ερώτηση μας.
Στην Ελλάδα αποκλειστικός αντιπρόσωπος είναι η...

Ζούντσα Έλενα-Στέλλα & ΣΙΑ Ε.Ε. - Μελισσοκομικά είδη- Μελισσοτροφές
Γραφεία: Βιζυηνού 28, Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Έδρα: 5ο χλμ. Αλεξάνδρειας-Κορυφής
Τηλ: 23330-26400
Fax 23330-25055
E-mail: info@apifonda.gr, και e.zountsa@gmail.com
Φίλες και φίλοι αυτό ήταν ένα άρθρο αφιερωμένο στον Βασιλιά των μελισσοτροφών που έχει στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του και μοιάζει πιο σίγουρος από ποτέ για αυτόν...
Τροφή πολυτελείας κυριολεκτικά που σου δίνει αυτή την αίσθηση ακόμα και  βλέποντας απλά την συσκευασία του.
Όποιος δεν την έχει δοκιμάσει μπορεί εύκολα να αμφισβητήσει την αξία του.
Αν την δοκιμάσει όμως σίγουρα θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να διαψεύσει και τον ίδιο του τον εαυτό.
Και αν παρόλα αυτά επιμένει να μην θέλει να το κάνει, με το που θα ανοίξει το καπάκι της κυψέλης του καλά θα κάνει να τεντώσει τα αυτιά του...
Γιατί σίγουρα οι μέλισσες του έχουν κάτι να του πουν!!!

melissotrofi-apifonda



Κάνε κοινοποίηση αν σου άρεσε το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου