Στην Ελλάδα είχαμε 4 φυλές μελισσών εκ των οποίων οι 3 υπάρχουν ακόμα
Την Μακεδονική, που φτάνει μέχρι την κεντρική Ελλάδα πριν την διασπορά της φυσικά από την νομαδική μελισσοκομία.
Την Κεκρόπια που υπάρχει από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο και σε μερικά νησιά.
Και την Κάρνικα που υπάρχει στα Επτάνησα και στα Δωδεκάνησα.
Κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά.
Η Κεκρόπια φυλή, κοκκινίζει λίγο, σε σχέση με την Μακεδονική.
Οι εργάτριες έχουν μισό δακτύλιο στην βάση της κοιλιά τους που κοκκινίζει.
Και οι βασίλισσες της συγκεκριμένης φυλής κοκκινίζουν λίγο.
Όχι φυσικά όσο οι Ιταλίδες και οι Μπάκφαστ, μα κοκκινίζουν αισθητά.
Η κεκρόπια φυλή των μελισσών είναι κάπως πιο νευρική σε σχέση με την Μακεδονική.
Μαζεύει μεγάλες ποσότητες μελιού, και κυρίως ελάτου, και δεν έχει μεγάλη τάση σμηνουργίας.
Ένας από τους βασιλοτρόφους που δουλεύει την φυλή της Κεκροπιας μέλισσας είναι ο Γιάννης Λεπίδας.
Ο MELISSOCOSMOS χρόνια προμηθεύεται βασίλισσες από τον Λεπίδα, και όχι τυχαία.
Έχω ξεχωρίσει τις δυνατότητες που έχει αυτή η φυλή σε ότι αφορά την συλλογή μελιού και την έχω εντάξει στο μελισσοκομείο μου μαζικά αυτή, και την Μακεδονική φυλή.
Έχω πλέον αποκλείσει τις ξένες φυλές πρέπει να το πω αυτό.
Γιατί θεωρώ αδιανόητο να φέρνουμε μια ξένη φυλή και να την πηγαίνουμε να μαζέψει έλατο ή πεύκο, την στιγμή που η φυλή αυτή δεν είχε ποτέ επαφή με έλατο ή πεύκο στην χώρα καταγωγής της.
Όπως τονίζω και στο βίντεο πιο κάτω...
Όταν ένας μελισσοκόμος χρειάζεται βασίλισσες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Λεπίδας έχει πάντοτε, από Απρίλη μέχρι τέλος Νοέμβρη.
Δεν πρέπει να σας απασχολεί το που θα βρείτε βασίλισσες, αλλά να ξέρετε πως εκεί υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές βασίλισσες πάντα.
Δείτε το βίντεο.
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του άρθρου μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αναφορά πως ανήκει στον Melissocosmos με ενεργό ling...google.com, pub-6072949510437281, DIRECT, f08c47fec0942fa0κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα
http://dlvr.it/Sq4bQc
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου